Vår story


Om oss

Hungry Wines grundades hösten 2016 av Lovisa Mörner, som ville komma med något nytt till den Skandinaviska marknaden. Vin som inte bara handlar om ursprungslandet eller druvan utan som tydligt kommunicerar vilken slags mat de passar bäst till. För att inspirera, och göra det lättare för den avslappnade vinälskaren att uppskatta vin och mat i kombination.

Det var inte svårt att välja Ungern och Östeuropa som ursprung till vinerna initialt, Lovisa tyckte att det var väldigt konstigt (och tråkigt) att det fanns så få alternativ för kvalitetsviner från dessa länder på marknaden. “Det kändes naturligt att arbeta med små vingårdar i de främsta ungerska vinregionerna, som odlar i samklang med naturen. Vi hoppas kunna göra livet lite lättare för alla som oroar sig för att para ihop mat och vin, och samtidigt hjälpa till att förbättra ryktet på viner från Östeuropa.”

Lovisa Mörner är civilingenjör i Bioteknik och diplomerad Sommelier baserad i Stockholm. Hon håller regelbundet vinprovningar med Hungry Wines (se Vinprovningar) och erbjuder privata provningar till grupper och företag.[vc_video link=”https://youtu.be/Xf8pXLqO9Io” el_width=”50″ align=”center” title=”Varför Hungry Wines?”]