Summering av de sista fyra åren! Vi tar en paus..


De första vinerna från Tokaji och Villány rullade in i Stockholm en kall decemberkväll 2016. Jag (Lovisa) hade startat Hungry Wines samma år och sagt upp mig från över fem år på Arla Foods. De första vinerna kan man säga var en spegling av Ungerns kända viner med ett karaktärsfullt rött – Kadarka, ett sött efterrättsvin “The Golden cuvée”, samt två ekfatslagrade furminter från Tokaj såklart.

2017 blev ett intensivt år med utökning av sortimentet, massor av vinmässor, vinresor, provningar och marknadsföring… I slutet av året bestämde jag mig för att fortsätta med Hungry Wines vid sidan om ett fast jobb – för både min personliga utveckling och lönekontos skull.

Våren 2017 lanserades “fiskvinet” och “tuppvinet”, två mindre ekade vita viner än t.ex. det populära “grisvinet”. Ett grymt komplement till sommarens festligheter…

Efter en intensiv scouting-resa i Ungern med min käre bror lanserades så i maj 2019 “Elsie”, vårt “viltvin” (då vi är stora vilt-fantaster i familjen..) Äntligen hade vi ett lite kraftigare rödvin i sortimentet!

I april respektive maj 2020 lanserades så våra första fina viner på Tillfälliga Sortimentet. Först ut var Wassman Cabernet Franc från en biodynamisk vingård på ynka 2 hektar!
Sedan kom vårt första fylliga rödvin från södra Frankrike – ekologiska Cuvée Tandem AOP Côtes du Roussillon Villages från Domaine Jean-Louis Veras hantverksmässiga vingård.

I augusti samma år hade jag förmånen att få in Hanna Bränfeldt i mitt lilla team! Hon var en klippa som kunde hålla i marknadsföringen och motivationen ökade flera 100 procent när vi var två som kämpade tillsammans för att fler kvalitetsviner från spännande ursprung skulle komma ut på hyllan. Nu har Hanna gått vidare till nya utmaningar och jag önskar dig varmt lycka till!

Slutligen, det har varit fantastiskt roligt att utveckla min passion och kunskaper men kommer nu fokusera på andra ting i livet. Med det sagt; Jag hoppas samtidigt få nöjet att lansera fler goda viner från gårdar såsom biodynamiska Wassmann och fantastiska Hacienda Solano i Ribera del Duero i framtiden (så fråga gärna efter dem på bolis).. Gör vi det hör du av mig! 😉

OBS! Det finns fortfarande några få flaskor kvar av både Kadarka och Hacienda Solanos prisbelönta viner, se nedan. Missa inte…

Viñas Viejas 2017

Viñas Viejas 2017 – Succé på TILLFÄLLIGA SORTIMENTET, snart utsålt

Hacienda Solanos Viñas Viejas är ett vackert, mörkt körsbärsfärgat vin. Ett kraftfullt och generöst vin från minst 60 år gamla vinstockar vilket ger ett koncentrerat vin som speglar den sandiga jorden med inslag av lera.

Viñas Viejas har en rik doft av mörka bär och smak av bär som bigarråer och hallon. Subtila och komplexa toner av örter och lavendel och en förnimmelse av fatlagringen som vinet har genomgått. Ett fylligt vin med saftiga tanniner. Välbalanserat och generöst.

Njut av vinet på egen hand, blunda och låt dig omges av pinjeträden i La Aguilera i Ribera del Duero. Eller kombinera med rätter av lamm, grytor, vilt eller ost och charkuterier.

Artnr: 92724
Pris: 279 kr
Finns: Kvar på ca 14 butiker runtom i Sverige 

Systembolaget.se: Utgått online, men kan beställas i butik till sitt bolag från ett annat.

hacienda solano pena lobera cascorrales

Två kilometer, två vingårdslägen och två fantastiska viner

Från Hacienda Solano i den berömda byn La Aguilera i Ribera del Duero har vi historiskt lanserat två viner på Systembolagets webblansering.

Tidigare gick druvorna till gårdar som Vega Sicilia, Domino de Pingus och Aalto, men sedan 2016 gör vinmakaren Toni Sarrión egna kvalitetsviner på Hacienda Solano. Hans filosofi är minimal intervention, att låta jordmånen prata och resultatet är två karakteristiska, komplexa viner där du kan smaka skillnaden mellan två vingårdslägen, endast två kilometer ifrån varandra. Peña Lobera är slankt och elegant medan Finca Cascorrales är kraftfullare.

Vinerna är redan utsökta att dricka idag, och kan lagras i många år.

Peña Lobera 2016

Druvsort: Tinto Fino

Ursprung: DO Ribera del Duero
Artnr: 92413
Pris: 689 kr
—> Se var vinet finns här

(utgått online men kan beställas hem från ditt närmsta bolag)

 

Finca Cascorrales 2016
Druvsort: Tinto Fino
Ursprung: DO Ribera del Duero
Artnr: 92427
Pris: 689 kr
—> Se var vinet finns här! Utgått online men kan beställas hem från ditt närmsta bolag)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *