Toppbetyg för Hacienda Solanos viner 2018 – vi lanserar i vår!

hacienda solano finca Pena Lobera

Robert Parker öser beröm över Hacienda Solano.

Hacienda Solano, vår senaste partnervingård i fantastiska rödvinsregionen Ribera del Duero, Spanien, har verkligen fått toppbetyg av Robert Parker för deras senaste årgångar. Viñas Viejas, som vi lanserade i våras av årgång 2017, har nu får hela 94 poäng! Galet högt i den prisklassen. Deras “parcelario” – fantastiska vingårdsvin Peña Lobera har fått hela 96 poäng! Då får man komma ihåg att denna storasyster till vin kostar mer än dubbelt så mycket..

På Tillfälliga Sortimentets hylla i april 2021

Vi kan med stor glädje meddela att Systembolaget valt att lansera båda viner igen i vår, närmare bestämt den 2022-04-28. 1500 flaskor av Hacienda Solano Viñas Viejas 2018 samt 120 flaskor av Finca Peña Lobera 2018. Detta ser vi verkligen fram emot! Håll ögonen öppna efter inbjudan till lanseringsprovning :-).

Så här beskriver Robert Parker vinerna:

Hacienda Solano Viñas Viejas 2018

Följer inriktningen från årgång 2016, blommigt och elegant. Detta är ett vin med mycket bra precision, väldefinierat. Rent, aromatiskt och elegant, med stor balans. Har profilen och karaktären av vinerna från förr.

Finca Peña Lobera 2018

Denna vingård producerar mycket uttrycksfulla blommiga och parfymerade viner, med elegans och fina nyanser. I munnen är det kraftfullt och fräscht, med finkorniga tanniner och en behaglig känsla med friskhet och livlig syra. Det är ett fräscht och balanserat år, vilket ger detta vin mycket elegans.

Här kommer du till vingårdens Facebook-sida 

 

hacienda solano Vinas Viejas betyg Parker
hacienda solano Vinas Viejas får högt betyg av Parker
,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *