Systembolagets tillfälliga sortiment – viner med det lilla extra

Systembolagets tillfälliga sortiment

I Systembolagets “Tillfälliga Sortiment” (TSE) finns de där vinerna som har det lilla extra. De är utvalda av Systembolagets inköpare och säljs sedan i begränsad upplaga under en begränsad tid. Endast viner med stor efterfrågan på den internationella marknaden väljs ut. 

Inköparna väljer ut vin från regioner som de anser har en efterfrågan hos den svenska (urbana) befolkningen, samtidigt som de ofta tittar mer på de inhemska druvorna än internationella.  Varför urbana – jo då det Tillfälliga Sortimentet framförallt erbjuds i välsorterade systembolag i de större städerna, eller mindre orter med en semesterbefolkning från storstäderna. Ju större volym som lanseras, desto fler systembolag kommer vinet finnas på. Som tur är kan vinerna även beställas till din egen butik även om de inte finns på hyllan! Annars skulle man nästan kunna prata om diskriminering? 

Vi är stolta över att just nu kunna erbjuda tre viner från den högklassiga vingården Hacienda Solano i det tillfälliga sortimentet just nu.

Systembolagets tillfälliga sortiment

I Systembolagets tillfälliga sortiment just nu

Viñas Viejas 2018

Viñas Viejas är ett vackert, mörkt körsbärsfärgat vin. Ett kraftfullt och generöst vin från minst 60 år gamla vinstockar vilket ger ett koncentrerat vin som speglar den sandiga jorden med inslag av lera.

Viñas Viejas har en rik doft av mörka bär och smak av bär som bigarråer och hallon. Subtila och komplexa toner av örter och lavendel och en förnimmelse av fatlagringen som vinet har genomgått. Ett fylligt vin med saftiga tanniner. Välbalanserat och generöst.

Njut av vinet på egen hand, blunda och låt dig omges av pinjeträden i La Aguilera. Eller kombinera med rätter av lamm, grytor, vilt eller ost och charkuterier.

Drick nu eller lagra i upp till 10 år.

Artnr: 93355
Pris: 279 kr
Antal flaskor TSE: 1500 st

Robert Parker: 94p!

Vinet köper du här.

 

Finca Peña Lobera 2018

Peña Lobera är ett mörkt körsbärsrött vin med lila reflektioner. Ett elegant och uttrycksfullt vin från mineralrik, sandig jord. 

Här hittar du en intensiv doft av mörk frukt, björnbär och en kryddig ton. Vinet har kraftiga tanniner och är generöst och komplext. Ett elegant vin med lång eftersmak som dröjer sig kvar.

Njut av vinet för sig självt eller kombinera med vilt, en värmande gryta, lagrad ost eller jamón ibérico.

Drick nu eller lagra i upp till 15 år.

Artnr: 90528
Pris: 689 kr
Antal flaskor TSE: 120 st

Robert Parker: 96p!

Finns kvar i ett fåtal butiker – se här.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *