Viñas Viejas 2017 – rödvinsfynd från Ribera del Duero lanseras

Viñas Viejas 2017

Från topprankade Hacienda Solano i den berömda byn La Aguilera i Ribera del Duero släpps på tisdag den 23 mars Viñas Viejas 2017 i Systembolagets Tillfälliga Sortiment (TSE). Självklart hållbart odlat och vinifierat.

Viñas Viejas är ett vackert, mörkt körsbärsfärgat vin. Ett kraftfullt och generöst vin från minst 60 år gamla vinstockar vilket ger ett koncentrerat vin som speglar den sandiga jorden med inslag av lera.

Viñas Viejas har en rik doft av mörka bär och smak av bär som bigarråer och hallon. Subtila och komplexa toner av örter och lavendel och en förnimmelse av fatlagringen som vinet har genomgått. Ett fylligt vin med saftiga tanniner. Välbalanserat och generöst.

Njut av vinet på egen hand, blunda och låt dig omges av pinjeträden i La Aguilera. Eller kombinera med rätter av lamm, grytor, vilt eller ost och charkuterier.

Drick nu eller lagra i upp till 10 år.

Vinet köper du här.

Hacienda Solano

Hacienda Solano – ärliga och utmärkta viner från Ribera del Duero

Tidigare gick druvorna från familjen Cubillo Solanos vingårdar till andra namnkunniga vinmakare, som Vega Sicilia, Domino de Pingus och Emilio Moro.

Vinmakaren Toni Sarrión har tillverkat vin i Requena, Valencia, sedan slutet av 90-talet. I början av 2000-talet chockade han vinvärlden genom att få 95 poäng av Robert Parker för ett vin på den ökända druvan Bobal och framgångssagan var ett faktum.

2016 bjöds Toni Sarrión in till Hacienda Solano och tillsammans med familjen Cubillo Solano gör han sedan dess egna kvalitetsviner av druvorna. Dessa har fått enormt bra gensvar i Spanien där toppvinerna säljs slut kort efter lansering.

Tonis filosofi handlar om hållbarhet i vingården, minimal intervention, att låta jordmånen prata och resultatet är ett karakteristiskt vin som är såväl traditionellt som nyskapande – hur motsägelsefullt det än kan låta.

Läs mer om Hacienda Solano här.

Läs mer om Ribera del Duero – de magiska spanska vinernas hem här.

Viñas Viejas 2017

Druvsort: Tinto Fino/Tempranillo
Ursprung: DO Ribera del Duero
Artnr: 92724
Alkoholhalt: 14,5 % vol.
Sockerhalt: <1,5 g/l
Volym: 750 ml
Pris: 279 kr
Antal flaskor TSE: 1500 st

Vinet köper du här.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *