Beställningssortiment – fynd som du inte hittar på hyllan

Beställningssortiment fynd

Visste du att du kan göra fynd i Systembolagets beställningssortiment? Där hittar du pärlorna som importörer valt ut och som av någon anledning inte kan erbjudas i det fasta sortimentet. Anledningen kan till exempel vara att vinproduktionen helt enkelt är för liten, vinet inte passar in i mallen som Systembolaget utlyser i deras offertförfrågan eller att det saknas en stor budget för marknadsföring.

Det är svårt att jämföra vinerna i beställningssortimentet med det fasta sortimentet där vinerna säljs i stor volym och ofta är mer likriktade i stil. Frågan är vad som är ett fynd för dig – är det ett billigt, eller ett unikt vin? I det fasta sortimentet är vinerna ofta hårt prispressade medan försäljningspriset i beställningssortimentet sätts i samrådan av importör och vingård och du hittar viner från alla möjliga ursprung och av ovanliga druvor. För att göra ett fynd i Systembolagets beställningssortiment är det en fördel att känna sin importör för att veta vilken kvalité i förhållande till pris som historiskt erbjudits. Då kan du samtidigt välja att stötta någon med samma filosofi som du själv. 

Vinbutik

Hur många olika drycker erbjuder då Systembolaget? 2019 kunde Systembolaget erbjuda 16 900 olika produkter varav så många som 12 200 finns i beställningssortimentet! Vilket innebär att det i fasta sortiment fanns ca 2 500 produkter och därtill tillkommer 2 200 produkter i tillfälliga sortimentet (Systembolagets ansvarsredovisning 2019).

När du beställer ett vin från Systembolagets beställningssortiment i butik eller online skickas det direkt från importörens lager till butiken. Till skillnad från viner som redan finns på Systembolagets varudepå kan det därför ta några dagar extra. Det kräver lite framförhållning, men inom 3-8 dagar har du vinet i din butik (eller till dörren om du beställt hemleverans). I storstäder går det i allmänhet snabbare än på mindre orter.

Våra fynd i Systembolagets beställningssortiment

Hungry Wines filosofi är kvalitetsvin som handlar om vad vinet ska drickas till, från små vingårdar som bryr sig om naturen.

Hungry Wines Kadarka 2017

Kadarka är ett elegant och fruktdrivet vin med smak av solmogna körsbär, röda bär och en hint av paprika och vanilj.Vinets friska fruktighet och låga strävhet är perfekt till lättare rätter med lax, grönsaker och lamm, soppor och grytor – eller bara att njuta på egen hand! 

Vinet säljs i kolli om 2 flaskor eller i lådor om 6 flaskor och hittas här.

Hungry Wines Elsie 2016

Vinet är en blend på Cabernet franc, Syrah, Kékfrankos och Merlot. Lagrats i 14 månader på ungerska ekfat med toner av björnbär, hallon och kryddor. Ett smakrikt vin som är inspirerat av den fantastiska jakthunden Elsie för att det passar extra bra till viltkött!

Vinet säljs per styck eller i lådor om 6 flaskor och hittas här.

Stötta din favoritimportör – beställ från beställningssortimentet!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *